Харків, вул.Полтавський Шлях, 155

станція метро "Холодна гора"

Пн-Пт: з 10-00 до 18-00,

Сб: з 10-00 до 16-00, Нд: вихідний



Отримай знижку на ремонт 10%

Встигни залишити свій номер телефону та отримай довічну знижку 10% на будь-які послуги ремонту СЦ Новий Сервіс

Ул. Красношкольная 134/11

(ст.м. Южный Вокзал)

Пн-Пт: с 9-00 до 18-00,

Сб: с 9-00 до 16-00, Вс: выходной



Отримай знижку на ремонт 10%

Встигни залишити свій номер телефону та отримай довічну знижку 10% на будь-які послуги ремонту СЦ Новий Сервіс

СЦ "Новий Сервіс"

Харків, вул.Полтавський Шлях, 155

станція метро "Холодна гора"


Замена термопасты
Як часто потрібно міняти термопасту?
10.01.2022
причины поломки ноутбуков
Найпоширеніші причини поломки ноутбуків
31.01.2022

SSD або HDD: що обрати?

SD и HDD: что лучше?

Для зберігання даних використовують різні накопичувачі. Одними з найпоширеніших варіантів є SSD та HDD. У разі поломки накопичувача та необхідності в його заміні ви можете звернутися до нашого сервісний центр у Харкові. Що ж краще вибрати – SSD чи HDD?

Порівняння сховищ даних

Усередині HDD знаходяться магнітні диски, що обертаються, інформація з яких зчитується за допомогою спеціальних головок. Місткість таких накопичувачів може бути дуже великою – навіть 20 Тб. Правда, швидкість читання та запису даних у них не дуже висока і зазвичай становить близько 100-125 Мб/с.

Проте HDD відрізняються більшою надійністю. У них немає обмежень на перезапис даних, тому термін їхньої служби може досягати 10 років і більше. Також інформацію з них можна поновити. Ще один плюс таких накопичувачів полягає у порівняно невисокій вартості. До мінусів можна віднести більші розміри і вагу.

SSD складаються з напівпровідникових чипів. Елементів, що обертаються в них немає, а інформація зчитується шляхом подачі електричних сигналів. За ємністю вони помітно поступаються HDD: на ринку представлені в основному моделі з об'ємом пам'яті трохи більше 2 Тб. Натомість за швидкістю такі накопичувачі помітно краще: навіть у бюджетних моделей вона становить приблизно 500 Мб/с. Це дозволяє суттєво прискорити запуск операційної системи, ігор, програм тощо.

Недоліком SSD можна вважати не надто високий ресурс. Більшість моделей витримує близько 500 циклів перезапису та служить 2-3 роки. Існують моделі з великим ресурсом, але вони коштують помітно дорожче — та й загалом їхня вартість вища, ніж у HDD. Крім того, випадково віддалену інформацію з таких накопичувачів відновити неможливо. Зате вони мають менші розміри і дуже легкі.

Таким чином, однозначно вирішити що краще – SSD та HDD – не можна. У кожного накопичувача є свої переваги та недоліки.

Фахівці нашого сервісного центру виконують ремонт комп'ютерів у Харкові за короткий термін. Ми використовуємо якісні запчастини.

КОНТАКТЫ
RU