Харків, вул.Полтавський Шлях, 155

станція метро "Холодна гора"

Пн-Пт: з 10-00 до 18-00,

Сб: з 10-00 до 16-00, Нд: вихідний



Отримай знижку на ремонт 10%

Встигни залишити свій номер телефону та отримай довічну знижку 10% на будь-які послуги ремонту СЦ Новий Сервіс

Ул. Красношкольная 134/11

(ст.м. Южный Вокзал)

Пн-Пт: с 9-00 до 18-00,

Сб: с 9-00 до 16-00, Вс: выходной



Отримай знижку на ремонт 10%

Встигни залишити свій номер телефону та отримай довічну знижку 10% на будь-які послуги ремонту СЦ Новий Сервіс

СЦ "Новий Сервіс"

Харків, вул.Полтавський Шлях, 155

станція метро "Холодна гора"


Игры на смартфоне
Які ігри на смартфонах будуть популярні у 2022 році
06.01.2022
SSD и HDD: что лучше?
SSD або HDD: що обрати?
18.01.2022

Як часто потрібно міняти термопасту?

Как часто нужно менять термопасту

Термопаста необхідна для заповнення мікроскопічного повітряного простору між процесором комп'ютера чи ноутбука та радіатором охолодження. Завдяки термопасті підвищується ефективність передачі тепла, що виділяється в процесі функціонування процесора, до кулера, та знижується ймовірність його перегріву. Щоб термопаста ефективно виконувала свої завдання, її слід періодично змінювати. У цьому вам допоможуть співробітники нашої майстерні з ремонту ноутбуків у Харкові.

Як зрозуміти, що термопаста потребує заміни

Думки щодо того, як часто потрібно її змінювати, розходяться. Одні люди стверджують, що це треба робити щопівроку, інші вважають, що таку процедуру достатньо проводити раз на кілька років. Насправді однозначної відповіді питанням у тому, наскільки часто треба здійснювати заміну термопасти, дати не можна, оскільки швидкість її засихання впливають певні чинники. До них відносять і марку термопасти, і температуру, за якої вона використовувалася, і величину навантаження на процесор. Якщо вона якісна і застосовувалася на офісному комп'ютері, який не піддається великим навантаженням, може зберігати нормальний стан до 5 років. Неякісна термопаста на потужному ігровому ПК здатна засохнути через 6-8 місяців.

Щоб визначити, що настав час міняти термопасту, слід контролювати температуру процесора, яка не повинна становити понад +45 градусів у режимі спокою та +65 під навантаженням. Якщо вона більша, треба терміново вжити заходів для її зменшення, щоб не допустити перегрівання процесора. З цією метою треба демонтувати кулер, очистити його від пилу та поміняти термопасту на свіжу. Виконати цю процедуру допоможуть співробітники нашої компанії, яка надає послуги чистки ноутбуків у ХарковіЯкщо температура процесора не перевищує потрібних параметрів, у заміні термопасти немає потреби. За бажання ви можете просто очистити з радіатора охолодження пил, не демонтуючи його. Для таких цілей найкраще застосувати стиснене повітря.

КОНТАКТЫ
RU